Ökumenikus imahét 2020.

,,…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk”
ApCsel 28,2

 

Az ökumenikus imahét 2020-ban január 19. és 26. között került megrendezésre. Az imahét anyagát a máltai keresztények határozták meg, melynek jelmondata az Apostolok Cselekedeteiből származik: ,,…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk”. Évek óta csatlakoznak Ménfőcsanak történelmi egyházközségei is, így ezzel is hozzájárulnak a keresztény egység megőrzéséhez és ápolásához.

Január 20-án, hétfőn Sándor Gábor római katolikus ménfői plébános hirdetett igét a ménfőcsanaki evangélikus templomban. A következő imaóra január 22-én volt a csanaki Szent Kereszt-templomban. Végül január 24-én,  pénteken a ménfői Nagyboldogasszony-templomban gyűltek össze szép számmal testvéreink. Ezen imaórán részt vett Bartók Ferenc OSB atya, a csanaki Szent Kereszt templom plébánosa, Deák Ágota evangélikus lelkésznő, Lentulai Attila református lelkész, illetve Sándor Gábor atya a ménfői Nagyboldogasszony-templom plébánosa. Mindegyik napon más-más lelkipásztor igehirdetését hallhatták a résztvevők. Lentulai Attila igehirdetésében a keresztényeket a tűzhöz hasonlította. akik fényükkel világítanak ebben a nagy világban. Ezzel a világossággal felhívják az emberek figyelmét a jóra. Ahogy a Biblia is írja ezt a tüzet mindig táplálnunk kell. Azonban vigyáznunk kell, mert az ágakat könnyű összetéveszteni a kígyóval, mely megmérgezheti gondolatainkat, illetve veszélybe sodorhatja egészségünket. Azonban ha valóban bízunk Istenben, aki tenyerén hordoz minket, akkor nem fogunk belehalni ezekbe a marásokba és megújult erővel hirdethetjük az evangéliumot. Hiszen a kígyó mérge hatással van az emberre, azonban a tüzet csak a víz tudja eloltani. Mindig találkozhatunk olyan személyekkel, akik megpróbálják tevékenységünket megakadályozni.

Az imaóra után a szeretetvendégség lehetőséget adott beszélgetésre, barátaink meghallgatására. Ezen túl megtapasztalhattuk a Birka 2.0 étterem és bisztró dolgozóinak vendégszeretetét. Nagy örömmel tölt el minket, hogy a már jól megszokott helyen, de mégis megújult környezetben tarthattuk az összejövetelt. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a lebonyolításhoz. Reméljük, hogy ezek az imaórák segítettek abban, hogy ezt a nagy, keresztény tüzet megrakjuk, és egy hatalmas lánggal közvetítsük Jézus szeretetét a minket körülvevő emberek számára.