Ministránstábor 2018.

,, Uram, add, hogy amikor legközelebb találkozok a macskával,
rá tudjak mosolyogni”

– így fohászkodik az egér

 

Ministránsaink 2018. augusztus 16. és 18. között három napot töltöttek el a Balaton nyugati szegletén lévő Keszthelyen. A szállás elfoglalása után első utunk a strandra vezetett. Másnap korán útnak indultunk, hiszen a szentmise reggel nyolc órakor kezdődött a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templomban.

Miután megismertük e templom történetét megtekintettük a Népviseletes Babamúzeumot, a Festetics-kastélyt, a Hintókiállítást, a Vadászati Kiállítást, végül a Történelmi Modellvasút Kiállítást. A tábor harrmadik napján a Balaton vízén sétahajózhattunk. Az esti imáinkat a vízparton tartottuk. Hálát adtunk a nap örömeiért, illetve megkerestük azokban a dolgokban is a jót, ami esetleg nem kedvünk szerint alakult. Egyik este egy csónakos bácsit láttunk a vízben. Énekünk annyira felnyitotta az ő szemét Isten jelenlétére, hogy inkább nem evezett tovább, hanem egy hozzánk közeli padra leült, és hallgatott minket. Már sötét volt, így csak az imát befejezve észleltük jelenlétét, amikor ámulattal megszólított minket.

 

E három nap kiváló volt arra, hogy lássuk mennyi minden van, aminek örülhetünk. Ezt az örömet nem tartottuk meg magunknak, hiszen az út során a körülöttünk lévők arcát többször is sikerült mosolyra csalni.