Hittantábor 2019

 

Hittantábor 2019

 „Asszony  íme a te fiad… Íme, a te anyád.”
Jn 19,26-27

 

Plébániánk 2019-ben is megrendezte a napköziotthonos Hittantábort július 15. és 19. között. Hétfőn közel harminc gyermek töltötte meg vidámsággal a Ménköház udvarát. Megalakult a három csapat, megkezdődött a versengés.

Hétfő

Az első napot főhadiszállásunkon, a Ménköházban töltöttük. Megismerkedtünk egymással, majd a templomban köszöntöttük Jézust. Délelőtt felolvastuk a napi Evangéliumot, megalakult a három csapat, elkészültek a menetlevelek. Ebéd után Józsa Tamás tartott nekünk előadást Ménfőcsanakról, végül egy rövid sétára hívott minket és ezzel zártuk a napot

 

Kedd

Ma reggel magunkra öltöttük a tábori pólót, majd buszra szálltunk. Ezt a napot Csatkán, a kegytemplomnál töltöttük. Délelőtt a szentmise után a keresztutat imádkoztuk a kálváriára menet. Ebéd után pedig csapataink összemérték erejüket.

 

Szerda

Ezt a napot ismét Ménfőn töltöttük. Délelőtt színdarabot készítettek a csapatok, melyben az általuk választott Szent történetét adták elő. Délután nekiláttunk a szárnyas oltárok elkészítésének.

 

Csütörtök

Reggel készítettünk egy képet a ménfői templom előtt, majd megmásztuk a Sokoró-dombság vonulatait. Ellátogattunk Győrújbarátra a Szent József kápolnába és a Keresztelő Szent János templomba. Felmentünk a kilátóra is, ahonnan még a pannonhalmi apátságot is láthattuk. Ebéd után pedig lovaskocsi vitt minket a csanaki Szent Kereszt templomba.

 

Péntek

Ezt a napot ismét Ménfőn tartottuk.🗺️ Reggel útnak indultak csapataink és felderítették a falu egy-egy nevezetességét, majd különböző feladatokkal kellett megbirkózniuk. Minden csapat befejezte a szárnyas oltárt, majd a hetet egy szentmisével zártuk, melyben kifejeztük örömünket és hálánkat ezért a csodálatos öt napért. Szeretettel várjuk a gyerekeket jövőre is a Hittantáborba!